Friday, June 19, 2009

Berkelah di Sawah Padi????

Puas hirup udara kota dan bandar...sekali-sekala nak merasa ketenangan angin kampung...gere jugak idea mak aku utk balik ke kg Tg Karang...apa lagi...."sawah padi" la tempat yang dituju...hajat di hati nak kaut ikan tapi hampeh....sebab org kg kata air sawah dah di tukar jd ikan dah takder...tapi dapat jugak la kitaorg merasa tangguk anak ikan...hehehehehe...
Walaupun pergi ke kg, tapi style bandar jugak yang kami bawak...tgk la dr segi baju yang kami adik beradik plan..."putih" and tapow KFC buat bekal makan tengahari.....janji puas dan happy...
Bila balik kg membuatkan aku merasa bersyukur dgn apa yang aku sekeluarga kecapi skrg berbanding kesusahan dan kepayahan yang org kg masih lagi rasakan....tapi kekadang org kg jugak lagi advanced.....hehehehehe
Tapi bagi aku setiap apa yang Allah kurniakan itu adalah satu kesyukuran yang harus aku syukuri kerana Allah itu tau apa yang lebih baik buat hambanya...yang penting, mcm biasa aku dan adik beradik aku yang sempoi dan mak aku yang rock happy dan ada aktiviti yang kami lakukan bila cuti.....I love my family so much.....terasa sangat kebahagiaan dgn keluarga bila kita tau menilai keluarga kita.....sbb tu aktiviti dgn keluarga penting utk mengeratkan silaturahim dan memahami antara satu sama lain.....
Yang Pastinya dan semestinya aku sayang adik2 aku yang sempoi dan mak aku yang garang tapi loving.....

Saat nak bertolak, yang penting posing....yang penting adik2 aku ni mmg hantu gambar dan posing....baru gere.....


Inilah hero2 yang menjadi bahan hiburan kami sekeluarga....Amel & Alif...kesayangan mak ngah dia.....

Apabila adik beradik yang kepala gila posing.....hehehehehe
3 dara pinggitan di sawah.......
Inilah adik2 perempuan aku yang paling sempoi dan paling memahami.....i love u kining & ina....

Aksi mencuba bakat utk kaut ikan....silap "anak ikan" jerrr
Inilah hasilnya...hahahahaaha anak ikan...anak buah aku mmg cool "Alif tak takut lgsg"

makan time!!!!!! perghhh pekena KFC kat tgh sawah mmg sedap....sehingga menjilat jari...sbb tak cukup lapar....gila....hahahhahahaha

Tapi yang paling happening adalah hero2 makngah ni...diaorang paling tak boleh diam dan paling susah nak control....sepanjang masa berjalan dan berlari...Ya Allah....letih gila...dan yang paling seronoknya alif akhirnya berjaya tiup visel burung yang kitaorg beli....keluar jugak bunyi....hehehehehe bagus dan syabas utk anak buah mak ngah yang hyperactive ni....
Okay guys....setakat ni jer dulu...tunggu the latest update dari blog retotkopi...dont miss it....
CHOW!!!!!!




Monday, June 8, 2009

sumbang suara!!!!

Hari sabtu lepas, aku dgn bebudak pergi "menyumbangkan" suara di E-Box Endah Parade....dah lama tak hang around dgn diorang, masing2 ada hal dan sibuk....last minute punya perancangan mesti jadi....apis call aku dan dalam masa 15 minute dia dah datang ambik aku dan jumpa kat umah mamat dan gerak sekali dgn epoy....happening dgn kepala masing2 dan apalagi kami jugak banyak "menyumbangkan" lagu dgn suara kami yang perhhhh merdu bangat....
Mcm biasa, sharing is caring...aku ada snap gambar2 yang boleh dijadikan bahan tatapan umum....tapi diakhir posting ini...saksikan sesuatu yang kami janji pasti menghiburkan untuk tontonan yang boleh membuat anda termenung seketika dgn senyuman di bibir...tak kelakar tapi menarik...hehehehehe

masa ni tgh order air dan makan...epoy bersungguh-sungguh order!!!!

ini mesti bincang lagu apa nak nyanyi...ceh mcm suara sedap....


ceh...epoy test suara dulu....org kata bukak majlis....


wah...mamat dah warm up siap berdiri lagi tu punya nak dapatkan feeling... apis cakap "tak boleh jadi ni!"

isteri mamat cakap...."sedapnya suara suami aku ni...heheheheheh
ni gambar isteri mamat....manis orgnya.....aku tumpang posing jer....huhuhuhu
epoy pun feeling jugak....nyanyi sambil tangan masuk poket...kontrol hensem....

mamat & wife...(perut sapa yang paling besar) heheheheheh....

ermmmmm....epoy di apit????

apa lagi...janji posing walau gelap....hehehhehe

sedap jugak suara aku.....hihihihii

bakal ibu dan bakal ayah berkaraoke...selalu baby kuar nangis jgn anak korang kuar2 nyanyi lagu fauziah latiff sudah.....

apis, dalam karoke pun makan nasi gorang belacan...tapi suara sedap!!!! pekena belacan dulu....

posing lps habis karaoke..."apis, aku, epoy & mamat"

tension sbb suara sedap sgt..tak cukup 3 jam....

tapi korang memang sempoi la bro.....

Inilah jejaka member sekolah aku yang paling rapat......

apa lagi lps karaoke....belasah pizza....yang penting mamat belanja heheheheh sbb bini dia yang mengidam, kitaorg cuma tukang perabis jer.....





Seperti yang aku janjikan, terimalah video klip terbaru lagu: Biarlah Bulan Bicara Sendiri
Lagu asal nyanyian: Broery Marantika
disumbangkan oleh: Mamat, Epoy and Apis
dirakamkan oleh: sapa lagi....aku jugak.....
E.N.J.O.Y!!!!!

video

Tuesday, June 2, 2009

Video Menara KL di waktu malam

Hari tu aku dgn adik2 aku yang sempoi, bosan duduk rumah dan tak tau nak bawak mak aku pergi jalan2 kat mana....so kitaorg decide utk pergi KL...mula2 kitaorag pergi Jakel KL di Jalan Masjid India, apalagi adik aku yang no 3 melaram baju pengantin la...dah gatal nak kahwin adik aku yang sorang tu....tapi tak der yang menarik pun utk dibeli...lps tu kitaorag lepak makan KFC...

Pk punya pk kitaorg decide nak pergi Tugu Negara...patriotik la pulak heheheheheh, mak aku pun apalagi cerita la pengalaman dia masa muda datang ke Tugu Negara ni....perhhh mak aku ni kalau bercerita dia sajer....(mcm aku jugak) hehehehehe....

Tapi tak dapat masuk cuma tgk dari luar sbb pukul 6pm diorang dah tutup....ok la tu!!!....akhir sekali kitaorg pun buat kepala nak pergi Menara KL....ha terbang duit aku RM 200 beli tiket....Tapi puas hati sbb mak aku dapat merasa naik Menara KL and tengok pemandangan KL dari atas...kitaorg lepak dari pukul 7pm sampai pukul 9pm kat atas, lps tu turun kitaorg lepak di Dataran Budaya Menara KL....menarik la....ada persembahan tarian klasik India dan tarian Joget Melayu...

Macam biasa, kami akan buat video kitaorg la....enjoy to watch....



video

Mother's Day Video 2009 - Secret Recipe Alamanda

Walaupun Mother's Day dah lepas...baru ni jer kesempatan yang aku ada utk update video kenangan yang kami adik beradik rakam kan di Secret Recipe Alamanda Putrajaya...

Bila aku tgk balik...aku rasa tersentuh....sbb aku sentiasa terpk bila mak aku dah takder..inilah kenangan yang sempat aku abadikan dgn dia...

Mak aku mmg garang...cakap dia tak boleh dibantah...cakap lebih sikit terasa....tapi dia lah yang paling lembut hati....

Dia paling suka kek "Indulgence" Secret Recipe...taste mak aku ni mahal sikit...jadi kami adik beradik akan "tong2" duit utk celebrate Mother's Day...tiap2 tahun mmg kami akan sambut tak pernah missed....kalau tak nanti dia merajuk sbb iklan kat tv asyik cakap Happy Mother's Day....jadi kalau anak2 dia tak celebrate dia kecik hati....hehehehe mak aku ni.....tapi inilah salah satu cara kami adik-beradik nak buat dia happy sbb dulu kitaorg susah....jadi dia tak merasa semua ni dulu...so bila kitaorg dah besar dan bekerja..apalagi...time nilah kitaorg balas balik....

Buat adik-beradik aku yang lain dan kak long aku...aku bangga dgn korang sbb korang mmg sporting gila dan kita mmg sekepala dan seperangai...hehehehehe (kuar perut yang sama daaaa...)

Tapi kali ni..tak ramai yang dapat join sbb kak long aku tgh sarat, adik aku yang sempoi tu tgh keje, yang lagi 2 orang ada hal...malam tu cuma aku dgn adik aku yang no 3 dan yang last sekali...tapi tetap happenings....

checked out the video.....




video



chow!!!!

Metrojaya cosmetic and fragrance warehouse sale!!!

Sabtu lepas 30/05/09 last day utk Metrojaya cosmetic and fragrance sale...kali ni location di Seksyen 15 Shah Alam...berpeluh jugak lah aku nak cari...aku pun ambik kesempatan utk tambah stock perfumed aku...menarik jugak tapi aku rasa mahal sikit sbb so far kebanyakkan perfumed warehouse sale yang aku pergi boleh dikatakan harganya murah..cuma kali ini slightly mahal sikit....
Aku ajak adik aku yang sempoi tu utk temankan aku..apa lagi macam sardin la jadinya kalau dah pergi warehouse sale ni...
Tapi sbb kerana mungkin last day org tak ramai sgt dan tak la bersesak-sesak mcm sblm ni...yang bestnya...dem dgn fara pun ada...shopping perfumed...hehehehehe
So...aku update gambar2 yang sempat aku ambik utk update dlm blog aku ni....

Lancome Miracle Forever 50ml

Armani Code 75ml


Anna Sui Night of Fantasy


aku puas hati la dgn harga utk 3 perfumed yang aku ambik ni...berbaloi-baloi (macam tagline Celcom)

Ini antara pemandangan masa sale tu berlangsung...kalau tak silap aku..ini barisan Hugo, Diesel, Gucci, dan Mont Blanc
Mcm nilah sesaknya dalam bilik warehouse sale tu!! Perfume sahaja
nak bayar pun aku sempat posing...adik aku jugak la yang jadi cameraman!!!!
Ni...Dem dgn Fara....boleh tahan jugak diorang shopping utk perfumed
Masa ni kitaorg dkt Lancome punya area...aku berkenan gila dgn Lancome Miracle tu tapi mahal la 100ml RM 200 sbb 50 ml dah habis....puas jugak aku tanya budak counter tu ada tak lagi mark down..diorang cakap dah habis murah ni....Takper la...tak dapat beli Miracle tapi aku dah rembat Miracle Forever...jadilah "labu"...tapi yang penting posing....hehehehhehe
Chow!!!!!